Прес-конференція Зеленського: онлайн-трансляція

Прес-конференція Зеленського: онлайн-трансляція
Конференція Зеленського онлайн

Офіс президента через карантин обмежив кількість представників засобів масової інформації, які зможуть взяти участь у заході.

Прес-конференція президента України Володимира Зеленського відбудеться 20 травня в Маріїнському палаці у центрі Києва. Дивіться онлайн-трансляцію конференції Володимира Зеленського.
Відео-трансляція
 
Текстова трансляція
12:11 "Я такий, який я є. І я будую відносини з людьми так, як я можу, і як я хочу... тільки рівні правила", - Зеленський про взаємини з олігархами.
"У мене ж немає теплої ванни - це найкраща відповідь про мої стосунки з олігархами", - говорить Зеленський. "Поки всі проти нас".

12:10 "Нам потрібен чесний уряд, потрібно буде міняти, поміняємо", - Зеленський про уряд.
12:06 "Минуло два місяці, у мене зауважень до Шмигаля немає. Ми майстри спорту в боротьбі з коронавірусом", - говорить Зеленський.

12:03 "Щиро? Однією каденції не вистачить" - заявив Зеленський.
12:00 "Не того Ляшка, а іншого", - президент встигає ще й жартувати.
"Ми всі одне велике МОЗ", - Зеленський про боротьбу з коронавірусом в країні.
11:55 Про мера Черкас: "У нього 19 кримінальних справ, я з такими бандитами за один стіл не сяду. Я думаю, що він поводився некоректно".
11:54 А ось і питання про те, чи вистачить Зеленському одного терміну на все, що він вже задумав. І про розчарування в народовладді.
11:53 "Ми серйозна країна, але ми країна бідна... всім постараємося допомогти, якщо зможемо", - Зеленський про бідність.
11:48 Чому Аваков такий незамінний? Він потужний міністр, пояснює Зеленський, у нас зараз складна ситуація, його сьогоднішня відповідальність - справа Шеремета, він почав цю справу і він повинен довести її до кінця.
11:44 "Нормальна людина, Макс Нефьодов, він красивий, симпатичний, але їде контрабанда. Мінус десятки мільйонів гривень на рік, де нам їх брати? Що робити з Максом? Я хочу, щоб він повернувся, може, в Офіс президента. Але хорошими людьми, в хороших костюмах бюджет не наповниш", - Зеленський про зміни на митниці.
11:42 Питання про кадрову політику. "Єрмак і Шефір зовсім не займаються кадровою політикою, вони не формують кадрову політику. Чи обговорюю я з ними тих чи інших персон - так", - Зеленський про кадри.
11:40 У справі Гандзюк Зеленський обіцяє шукати замовників, щодо Шеремета - відповідальний Арсен Аваков.
11:38 Будуть праймеріз на виборах мерів Києва, братимуть участь в них і "слуги народу", і незалежні люди.
11:37 "Поки партія Слуга народу буде голосувати за важливі законопроекти - я буду підтримувати партію Слуга народу, монобільшість, тому що вони виконують свою роботу. Як тільки вони не будуть голосувати, лобіювати інтереси тієї або іншої комерційної групи - відразу ж, не думаючи, розпущу парламент".
11:36 Щодо місцевих виборів - все буде говорить Зеленський, якщо пройде коронавірус.
11:35 Чи не плануєте ви розпускати парламент, кого підтримаєте на виборах мера Києва, чи будуть праймеріз в Слузі народу? Що з резонансними справами - Шеремета, Гандзюк? - ось такі питання.
11:31 Зеленський жартує про журналіста Михайла Ткача з Радіо Свободи - "Він завжди на посаді, де б я не був. Він як УДО, держава повинна платити йому".
11:28 Питання про декларації співробітників СБУ. Зеленський визнає, що дружить з головою СБУ Іваном Бакановим - "такого чесного глави СБУ в Україні ніколи не було".
Все повинно бути відкрито, але Баканов каже, що не все можна показувати - ось такий коментар Зеленського щодо декларацій.
"Які у нас можуть бути з вами секрети", - зазначає Зеленський.
11:26 Про розмови Порошенка і Байдена Зеленський чув, каже, що це "не останній дзвінок", а реагувати повинні правоохоронці, це до них.
11:24 На питанні про Порошенка пішов дощ. Чи вважає Зеленський, що він став вироком для п'ятого президента.

"Вони так управляли державою, що на них чекає ще багато пригод і вироків", - зазначив Зеленський. І сказав, що не хоче більше говорити про Порошенка.

11:23 Зеленський говорить про воду на Донбас. "Ми даємо туди воду, а вони не платять", - зазначає президент.
11:16 Питання про Донбас. Чому продовжують стріляти? Чому Кучма не бере участь у переговорах в Мінську, хоча він очолює українську делегацію.
Зеленський говорить, що Кучма працює і бере участь у всіх переговорах. При цьому глава держави наголошує, що Кучмі важко і він хотів би звільнитися з посади в контактній групі. Зеленський попросив Кучму почекати, поки Росія не відновить свою делегацію в Мінську.
11:15 В результаті Зеленський запросив журналіста працювати в Офіс президента.
"Я не можу знайти багато людей, які були б і знавці своєї справи, і чисті", - наголошує Зеленський.
На його думку, прем'єр-міністр Шмигаль і професійний, і чистий.
11:13 "У нас кадровий голод в країні. Я не можу знайти зараз міністра культури, міністра освіти, міністра енергетики".
Про міністра енергетики - "яку людину ми б не взяли, преса відразу пише, що це людина Ахметова, Коломойського, Пінчука".
11:11 Зеленський говорить, що кумів не брав, а взяв лише "нових людей".

11:10 Питання від Української правди - чому Зеленський говорив, що не призначатиме кумів, а набрав близьких друзів у владу?

11:07 Центренерго буде готуватися до приватизації - заявив Зеленський. А перший об'єкт - це готель Дніпро.
 
11:05 30 мільйонів доларів інвестуєш в Україну - отримуєш няню, пояснює суть ідеї Зеленський.
 
11:03 Питання про інвестиції, інвестиційних нянь і приватизацію. Чому всього цього немає, хоча Зеленський обіцяв?

11:01 Інвестиційний офіс Зеленський обіцяє відкрити з вересня. Очолювати його буде грузин, "який будував Батумі".

11:00 Ще й 25 спортивних комплексів обіцяє побудувати. Коротше, явно "несподіване запитання" про будівництво задали президенту. Всі комплекси на честь спортивних легенд.
 
10:59 Усі мости обіцяє побудувати в країні. Потрібно 3 мільярди гривень. За 2-2,5 роки побудують міст у Запоріжжі, впевнений Зеленський.

Тільки в Івано-Франківській області 1900 мостів.
 
10:57 "До кінця своєї каденції, скільки вона там буде, вирішує народ України", - ось таке застереження від Зеленського. А обіцяв йти всього на один термін.

10:55 Знову питання про коронавірус, схоже, більше на пас Зеленському, щоб він розповів про програму "Велике будівництво".

І президент пішов розповідати про нові дороги, які об'єднують всю країну, 25 тисяч доріг обіцяє побудувати.
 
10:54 Наступна зустріч у нормандському форматі після коронавірусу. З Росією змушені зустрічатися і говорити, зазначає Зеленський. "Мені все одно, нам потрібен результат".

10:52 На думку Зеленського, головне, що 135 людей повернулися додому. Тобто повернення полонених - головний підсумок переговорів з Росією, вважає президент.

10:51 Зеленський назвав Гордона "спецагентом". А запитав журналіст про зустрічі з Путіним, чи потрібно з ним взагалі зустрічатися.
 
10:49 Президент обіцяє "дотиснути банки", аби банки видавали людям кредити.

Зеленський обіцяє іпотеку під 10% вже найближчим часом.
 
10:47 За словами Зеленського, з 22 травня почне працювати транспорт міський та приміський. Міжобласний транспорт поки не працюватиме.

З 25 травня запрацюють дитячі садки.
 
"Ми не друкуємо гроші. Ми не США, хоча статистика у нас краща", - Зеленський про допомогу людям у коронавірус.
 
10:43 Перше питання про карантин від телеканалу ICTV. Чи є у держави план? Хороше запитання на третьому місяці карантину.

10:42 Президент відразу звертає увагу на те, що акредитували не всіх журналістів. Пропонує наступного разу, щоб журналісти самі запропонували формат спілкування.
 
10:40 Зеленський прийшов. Зараз починатимуть.
 
10:29 У Києві дощ, місце для проведення прес-конференції в Маріїнському парку заливає. Тому, можливо, захід перенесуть в приміщення. А як же карантин?

10:28 Рівно рік тому відбулася інавгурація президента Зеленського. Сьогодні він підіб'є підсумки свого президентства на спеціальній прес-конференції.
"У середу, 20 травня, о 10:30 розпочнеться прес-конференція Президента України Володимира Зеленського", - йдеться в повідомленні.
Зазначено, що місце проведення - паркова частина Маріїнського палацу.
"У зв'язку з карантинними заходами, впровадженими в країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, кількість представників засобів масової інформації, які зможуть взяти участь у заході, буде обмеженою", - додали в Офісі президента.
Також прес-конференція транслюватиметься онлайн в соцмережах на офіційних сторінках ОПУ.
Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак анонсував прес-конференцію Зеленського за підсумками його першого року на посаді глави держави.

Related

Політика 4314054723840693890

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item