У "Роскосмос" прокоментували запуск Crew Dragon

Космічний корабель Crew Dragon стартував у космос.
Космічне агентство Росії "Роскосмос" відреагувало на запуск у космос корабля Crew Dragon, який доставить на МКС двох астронавтів.
"Запуск Crew Dragon відкриває новий етап в пілотованій програмі, світовій пілотованій програмі, програмі МКС, куди і полетів цей корабель. Тому що у нас з'являються нові можливості, нові резерви і я впевнений, що успіх цієї місії дасть нам додаткові можливості, які підуть на користь всій світовій пілотованій програмі", сказав виконавчий директор по пілотованим космічним програмам Росії Сергій Крикальов в Twitter.
Вперше за майже 10 років двоє американських астронавтів полетіли на МКС не на російському "Союзі", а на американському кораблі.
Космічні кораблі компанії Ілона маска SpaceX Crew Dragon - багаторазові, але за контрактом з NASA для доставки людей на станцію їх використовуватимуть лише одноразово. При цьому SpaceX дозволено використовувати ці ж капсули повторно для вантажних місій на МКС.
Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в $50 мільйонів. "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - $90 мільйонів.
Космічний корабель Crew Dragon з другої спроби злетів у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида. Вперше в історії астронавти в космос полетіли на кораблі, збудованому приватному компанією.

Related

Події у світі 440366044671458331

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item