На приватному зорельоті в космос - що треба знати про місію SpaceX

На приватному зорельоті в космос - що треба знати про місію SpaceX
Crew Dragon

До запуску ракети Falcon 9 з частково багаторазовим пілотованим кораблем Crew Dragon усе готово. Тож через кілька годин Falcon 9 опиниться у космічному просторі.
Ми підготували добірку цікавих фактів про місію.
1. За кермом - два пілоти, які вже мають досвід у підкоренні космосу. У тест-місії візьмуть участь два астронавта Аерокосмічного управління США, які вже двічі літали на Space Shuttle, - 49-річний пілот Роберт "Боб" Льюіс Бенкен і 53-річний командир Даглас "Даг" Джеральд Хьорлі. Останній раз, коли на борту зорельоту був екіпаж із двох людей, був у 1982 році.
2. NASA використало для місії приватний корабель від компанії Ілона Маска. НАСА не стала самостійно створювати корабель і провела конкурс черед приватних компаній США. Ще у 2014 році в конкурсі перемогли Boeing і SpaceX, які створили Starliner і Сrew Dragon відповідно.
3. "Дракон" вже літав у космос. Минулою весною порожній Crew Dragon літав до МКС, і справився з цією місією ідеально. Після цього, у SpaceX заявили, що "Дракон" зможе возити людей на станцію за ціною $50–55 млн за місце. У конкурентного Boeing цінник вдвічі дорожчий.
4. Ракета стартує з комплексу LC-39A космічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида, центру у 2020-ому виповнюється 60 років.
5. У разі поганої погоди чи неполадок у роботі ракети запланували "резервну" дату польоту - 30 травня в 22:22 і 31 травня в 22:00 по Києву. На випадок аномалії корабель має систему аварійного порятунку.
6. Crew Dragon планують використовувати в майбутніх перельотах туристів. На борту можуть знаходитися до 7 чоловік, але по замовленням NASA буде перевозити лише чотирьох.
7. Переліт до МКС займе близько 19 годин.
8. На МКС екіпаж Crew Dragon пробуде невідомо скільки - від 30 до 119 діб. Це вирішать в ході місії. Сам корабель зможе перебувати на орбіті до 7 місяців.
Запуск пілотованого корабля компанії SpaceX до МКС з території США запланували на пізній вечір 27 травня. На цю подію американська космічна галузь чекала майже 10 років.
Про те, чому ця місія така важлива для космічної індустрії всього світу, розповідає ВВС.

Related

Технології 8910875023757682541

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item