Поліція не дозволила "Червоному хресту" оглянути затриманих учасників акції на підтримку Стерненка: подробиці

Поліція не дозволила "Червоному хресту" оглянути затриманих учасників акції на підтримку Стерненка: подробиці
Правоохоронці не пропустили волонтерів "Червоного хреста" до затриманих учасників акції на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка.
Про це повідомила волонтерка загону на ім'я Валентина в ефірі Радіо Свобода.
"Ми їм говорили, що нам потрібно оглянути потенційного постраждалого, бо ми не знали, в якому він стані. На жаль, ми кілька разів намагалися проорватися, нас не допустили. Нас пропустили лише біля машин, коли з одного боку вже відкрили кордон. Тоді ми вже не знайшли там постраждалого", – зазначила вона.
Як повідомила волонтерка, волонтерам поліція факт затримання не підтвердила.
"Хлопців забрали за кордон поліції, ми намагалися потім вже до них пройти. Ми сказали: "пропустіть, нам треба оглянути затриманих". Вони сказали "затриманих немає, ми нікого не затримували, нічого не знаємо", – додала дівчина.

Водночас пресслужба Національної поліції підтвердила, що поліцейські затримали п'ятьох людей біля Шевченківського районного суду Києва.
За словами поліцейських, один із учасників "спровокував конфлікт із журналістами".
Йдеться про протистояння між громадськими активістами та представниками каналу Zik, який пов'язують із пропросійським політиком Віктором Медведчуком, а також представниками блогера Анатолія Шарія.
"Один із учасників влаштував конфлікт із журналістами. Коли поліцейські намагалися затримати правопорушника, виникла штовханина. Найбільш активних учасників затримали, їх доставляють до управління поліції для встановлення анкетних даних і надання пояснень. Після першочергової перевірки буде надана правова кваліфікація їхнім діям", – заявлили у Нацполіції.
Правоохоронці склали 3 адміністративні протоколи на активіста Миколу Виговського, якого затримали під Шевченківським райсудом Києва.

Related

Суспільство 4826244707999720942

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item