ОПЕК почала обговорювати продовження скорочення видобутку

ОПЕК почала обговорювати продовження скорочення видобутку
Генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо

Основне питання порядку денного - продовження чинної квоти зі скорочення видобутку нафти ще мінімум на місяць.

 
Зустріч міністрів країн ОПЕК почалася в режимі відеоконференції в суботу, 6 червня. Трансляція ведеться на сайті організації.
 
Основне питання порядку денного - продовження чинної квоти зі скорочення видобутку ще мінімум на місяць.
 
У засіданні беруть участь 13 країн, що входять в організацію. Країни "не ОПЕК", які беруть участь у Віденській угоді, на чолі з Росією приєднаються до них за планом через дві години.
 
Як відомо, зараз всі країни ОПЕК+ скорочують видобуток на 9,7 млн ​​барелів на добу, квота встановлена ​​на травень-червень. Загалом 10 країн-учасниць організації (від скорочення звільнені Іран, Венесуела і Лівія) з цієї квоти скорочують видобуток на 6 млн барелів на добу.
 
За пропозицією Росії і Саудівської Аравії країни альянсу тепер обговорять, чи зберегти наявний видобуток ще протягом одного або двох місяців.
 
Інше, не менш важливе питання - дисципліна виконання домовленостей. За даними ЗМІ, угода була виконана в травні на 75%, оскільки Ірак і Нігерія не в повному обсязі виконали свої зобов'язання. Тепер вони сьогодні на зустрічі повинні пообіцяти заповнити нескорочені обсяги повністю в липні.
 
Напередодні ЗМІ повідомляли, що країни ОПЕК досягли угоди щодо продовження обмежень видобутку нафти щонайменше на місяць.
 
На тлі цієї інформації світові ціни на нафту прискорили зростання і перевищували 42 доларів за барель.

Related

Економіка 3616239197368633490

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item