У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну - Time

У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну - Time
Коментарі Володимира Путіна про кордони РФ в ефірі державного телебачення дали підставу побоюватися, що Кремль може продовжити військове вторгнення в Україну.
Як пише журнал Time, в документальному фільмі "Росія. Кремль. Путін", що вийшов 21 червня, президент РФ стверджує, що деякі колишні радянські республіки "отримали" традиційно історичні територій Росії "в результаті розпаду СРСР 1991 року і не віддали "подарунки" з Москви.
Наступного дня спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія не має територіальних претензій до своїх сусідів. Однак деякі американські та європейські чиновники заявили, що стурбовані потенційною ймовірністю вторгнення в сусідні з РФ країни. На їхню думку, Путін може зробити цей агресивний крок, намагаючись відвернути увагу від проблем через коронавірус в країні і нестабільної російської економіки.
Проведення великого військового параду в розпал пандемії також свідчить на користь цього припущення.
Згадав Путін в документальному фільмі і про анексію Криму, заявивши, що "Крим завжди був нашим. Навіть з юридичної точки зору".
Зараз точкою стурбованості демократичної світової громадськості є Донбас. 12 червня після відеоконференції між держсекретарем США Майком Помпео і представниками Європейського Союзу, речниця Держдепартаменту Морган Ортагус підтвердила "спільну рішучість США та ЄС боронити суверенітет і територіальну цілісність України" і "наполегливу вимогу про припинення Росією своїх агресивних дій на Донбасі".
При цьому викликає стурбованість те, що зараз альянс США і ЄС дещо ослабнув через зовнішню політику, що проводиться адміністрацією Трампа.
"Путін відчуває слабкість... Атлантичний альянс зношується, президент Трамп виводить американські війська з Німеччини, тому що він говорить, що німці не виконують свої зобов'язання за видатками на оборону, а у Путіна є проблеми у себе вдома. Це може додати неприємностей", - сказав чиновник Білого дому на умовах анонімності.
"Путін може спробувати використати зростаючу напруженість між США і їхніми союзниками по НАТО, зробивши ще один крок на території України або інших країн, які були частиною Радянського Союзу", - пишуть журналісти Time.
Путін сподівається через загострення ситуації на Донбасі та у Криму домогтися зняття міжнародних санкцій.

Related

Події у світі 6713690369006551466

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item