Проти "Північного потоку-2" США анонсували нові санкції

Проти "Північного потоку-2" США анонсували нові санкції
Держдеп оновлює керівництво по CAATSA та поширює дію санкцій на "Північний потік-2.
Державний департамент Сполучених Штатів Америки включить газопровід "Північний потік-2" до переліку проєктів, які потрапляють під санкції в рамках закону CAATSA.
Санкції поширяться й на інший газогін - "Турецький потік". Про це повідомив державний секретар США Майк Помпео на брифінгу .
Він зазначив, що керівництво по CAATSA займається оновленням та поширенням дії цих санкцій на "Північний потік-2 і другу гілку "Турецького потоку".
"Ці дії піддають ризику застосування санкцій інвестиції чи інші види діяльності, пов'язані з цими російськими енергетичними експортними трубопроводами", - зауважив секретар.
Помпео наголосив, що "Північний потік-2" не є комерційним проєктом. Він також засудив убивство українського військового медика на Донбасі, яке сталося в контексті боротьби з залежністю Європи та агресією з боку Російської Федерації.
Раніше, двопартійна група сенаторів у Конгресі США представила на розгляд законопроєкт, який передбачає введення нових санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2". Нова законодавча ініціатива надає додаткові роз'яснення та розширює санкції, запроваджені проти будівництва газопроводу згідно із законом США "Про захист енергетичної безпеки Європи", що набув чинності в грудні 2019 року.

Related

Економіка 347505985359712238

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item