Данія заборонила прокладання "Північного потоку-2"

Данія заборонила прокладання "Північного потоку-2"

Влада Данії тимчасово заборонила будівельні роботи з прокладання газогону "Північний потік-2", який належить дочці російської компанії Газпром.
Причина цього — нерест тріски в Балтійському морі, під час якого будь-які будівельні роботи не дозволяються з екологічних причин, повідомляє Die Welt.
Нерест тріски в Балтійському морі триває в липні-серпні. Таким чином, прокладання "Північного потоку-2" може відновитися уже у вересні. На це сподівається і Росія, яка в травні направила для цього свій трубоукладач "Академік Черський".
На початку липня влада Данії дозволила "Черському" продовжувати будівництво "Північного потоку-2". Зробити це дозволили за умови, що будівництво вестимуть за межами зони, де не можна використовувати судна з якірним позиціонуванням, оскільки там є затоплені запаси хімічної зброї.
"Північний потік-2" — друга гілка морського трубопроводу, який Росія будує через Балтійське море від узбережжя Росії до узбережжя Німеччини.
З півночі Німеччини газ із трубопроводу має постачатися до Центральної Європи, забезпечуючи потреби Німеччини, Австрії, Чехії та низки інших країн.
У разі завершення будівництва цього трубопроводу Росія отримала б можливість повністю відмовитися від традиційних шляхів постачання свого газу, зокрема за допомогою ГТС України.

Related

Економіка 5252071100498816815

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item