СБУ за пів року нейтралізувала 300 кібератак: значну частину хакерів контролювали з Росії

СБУ за пів року нейтралізувала 300 кібератак: значну частину хакерів контролювали з Росії
Значна частина хакерів, які здійснюють кібератаки на Україну, контролюються з РФ.
За пів року СБУ нейтралізувала 300 кібератак на об'єкти критичної інфраструктури України.
Як повідомляє пресслужба відомства, до них були причетні майже 20 хакерських угруповань, які також викрито і знешкоджено спецслужбою.
Значну частину хакерів напряму контролювали з Росії. Їхньою метою було заподіяння шкоди українським державним органам і підприємствам оборонно-промислового комплексу.
Також СБУ заблокувала масштабний механізм фінансування терористичної організації ЛНР через системи електронних платежів. Група громадян на окупованій частині Луганщини під кураторством так званого МДБ ЛНР і ФСБ РФ створила псевдофінансову установу "Перший комерційний центр". Вона забезпечувала проведення в ОРЛО операцій з поповнення та зняття коштів з банківських платіжних карт України та РФ, валютно-обмінних операцій, грошових переказів через міжнародні платіжні системи, обіг електронних коштів у заборонених Україною ресурсах.
Крім того, припинено протиправну діяльність організованої групи мешканців Києва та Житомира, які за допомогою програмного забезпечення здійснювали підміну номерів і видавали міжнародний трафік псевдооператорів "Фенікс" і "Лугаком" з території так званих ЛДНР і РФ за місцеві телефонні розмови українських абонентів.
За цей період СБУ запобігла кібератаці на Центр громадського здоров'я МОЗ України.
Загалом за пів року 2020-го викрито та припинено 219 фактів протиправного використання електронних платіжних систем і систем розрахунків, "криптовалют" і "криптовалютних технологій".
Розпочато 295 кримінальних проваджень, у тому числі 82 - за несанкціоноване втручання у роботу комп'ютерів, 17 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності.
Припинено діяльність 2,7 тис. спільнот у соцмережах, 375 вебресурсів, 431 інтернет-агітатора та 10 ботоферм, які поширювали фейки та деструктивну інформацію.
Велику роль для захисту національного інформпростору відіграло продовження санкцій проти російських соцмереж "ВКонтакте" й "Одноклассники", а також продуктів "Яндекс", Mail.ru, "Доктор Веб", "Касперский", 1С, "Парус", наголосили в СБУ.
15 липня убили старшого слідчого з особливо важливих справ 2-го відділу 1-го управління попереднього розслідування ГСУ СБУ Романа Закладного. Він займався розслідуванням кримінальних проваджень, пов'язаних із державною зрадою і подіями на сході України.

Related

Суспільство 5246619597474696428

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item