Єрмак розповів про "непросту" зустріч у Берліні

Єрмак розповів про "непросту" зустріч у Берліні
Єрмак і Козак виступили з протилежними заявами щодо Донбасу

Глава Офісу президента розповів про результати зустрічі політрадників нормандського формату в Берліні.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявляє про зростання підтримки позиції України щодо Донбасу після зустрічі в Берліні політрадників нормандської четвірки. Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю, 10 липня.
Він зазначив, що це була перша зустріч, в якій брав участь заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Вона тривала близько 11 годин. За словами Єрмака, зустріч була "непростою".
"Почалися вони з поширення в Шпігелі фейка, нібито є якась позиція, з якою російська делегація... Програма, яку нібито російська делегація повинна була запропонувати, нічого такого на переговорах не було і не обговорювалося, і офіційно цього документа ніхто не бачив", - заявив Єрмак.
"Можливо, це був психологічний тиск, але тиснути на нас неможливо", - додав він.
Він також сказав, що "Україна сьогодні, дійсно, домінує в переговорах, і в міжнародних партнерів немає сумнівів, що Україна наполегливо йде шляхом виконання своїх зобов'язань".
"Напевно, ми ніколи не відчували настільки сильно підтримки з боку наших міжнародних партнерів, як на останній зустрічі в Берліні. Крім того, зараз ніяких умов, ніяких передумов для зняття санкцій проти Росії немає, про це взагалі не йдеться. Всі дуже добре оцінюють зусилля України", - заявив Єрмак.
Він також повідомив, що зараз йде підготовка механізму реального, а не декларативного забезпечення припинення вогню. Тривають і переговори з обміну, який може пройти найближчим часом, сторони близькі до затвердження плану з розмінування.
Крім того, в Берліні розглядали імплементацію формули Штайнмаєра.
"Якщо формула присутності і участі представників територій, яких запропонувала Україна, працюватиме - це стане потужним кроком для того, щоб законодавчі акти, зумовлені мінськими домовленостями, почали розглядатися у Верховній Раді і були винесені на публічне обговорення", - заявив Єрмак.
Раніше сьогодні глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що на засіданні контактної групи Київ відмовився від досягнутих на зустрічі політрадників у Берліні домовленостей.
Пізніше Козак заявив, що якщо офіційний Київ не пояснить заяву представника України на переговорах у Мінську Олексія Резнікова про необхідність перегляду мінських угод, то це буде означати відмову від усіх домовленостей і від переговорів щодо Донбасу.

Related

Політика 6247785302500067817

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item