Литва винесе на саміт ЄС спроби Росії переписати історію

Литва винесе на саміт ЄС спроби Росії переписати історію

Президент Литви Гітанас Науседа має намір домагатися більш активної реакції інституцій Євросоюзу на спроби Московії спотворити історію і підніме це питання на засіданні Європейської ради.

Про це Науседа розповів, прибувши на саміт в Брюссель, пише Delfi.

За його словами, Росії слід направити чітке повідомлення, що поведінка Москви неприйнятна і позначиться на відносинах з ЄС.

Президент Литви каже, що політика історичної пам'яті Росії останнім часом "набуває все більш агресивні форми", а свідчать про це спроби виправдати радянсько-нацистський пакт Молотова-Ріббентропа.

"Ми повинні реагувати. Інституції ЄС повинні проводити більш проактивну політику, щоб пояснити партнерам в Росії, що ми не може миритися з такими спробами, а така політика вплине на відносини ЄС і Росії", - сказав Науседа.

У парламенті Московії розглядається законопроєкт з метою відкликати прийняте 30 років тому З'їздом народних депутатів СРСР рішення про визнання таємних протоколів пакту Молотова-Ріббентропа юридично необґрунтованими і недійсними.

Кремлівський упир Владімір Путін також недавно оприлюднив статтю, в якій виправдовував окупацію Радянським Союзом країн Балтії.

Related

Події у світі 8221721860860581118

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item