Естонія поставить Україні пістолети для боротьби з сепаратистами Донбасу

Естонія поставить Україні пістолети для боротьби з сепаратистами Донбасу
Естонія поставить Україні близько 2400 пістолетів Макарова (ПМ) для боротьби з проросійськими сепаратистами в Донбасі. "Це постачанням ми надаємо підтримку нашим союзникам, які вже шість років знаходяться в стані війни", - заявив в зв'язку з цим у вівторок, 7 липня, в Талліні міністр оборони Естонії Юрій Луйк.
За його словами, пістолети будуть поставлені в Україну на прохання Києва і передані в розпорядження українським збройним силам.
Пістолети Макарова, які були розроблені за радянських часів і виробляються донині, вже не використовуються естонської армією, оскільки не відповідають стандартним калібру стрілецької зброї країн НАТО. Представник збройних сил Естонії, однак, підкреслив, що ПМ, "поза всяким сумнівом, стануть важливим компонентом для оснащення українців зброєю".
Армія України з 2014 року бореться з сепаратистами Донбасу, які отримують підтримку від Росії. За час збройного конфлікту загинули понад 13 тисяч осіб. Західні країни надають Києву військове обладнання та інструкторів. Росія заперечує, що постачає керівництво сепаратистських республік Донбасу зброєю і боєприпасами.

Related

Події у світі 5702077992881954021

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item