Найпоширеніші міфи про заморожені продукти

Заморозити із запасом можна практично все, що хочеться, без втрати корисних властивостей продуктів.
Найпоширеніші міфи про заморожені продукти
Літо — найкращий час, щоб запасатися на зиму різними їстівними корисностями: ягодами, фруктами, овочами, грибами і т. д. Але багато людей не роблять цього, оскільки вважають, що від заморожених продуктів немає ніякого толку: вони позбавлені вітамінів, смаку і запаху.
Але насправді це не так. Ми вирішили розвіяти декілька популярних міфів про заморожені продукти, щоб змінити ваше уявлення про них.
Більшу частину продуктів заморожувати не можна
Все якраз навпаки. Заморожувати можна більшу частину продуктів, є лише кілька винятків: яйця у шкаралупі, жирні соуси і вершки, м'які сири і деякі види консервів. Все інше, навіть готові страви, можна сміливо відправляти в морозильну камеру. Правда, зберігати заморожені продукти можна тільки визначений час, тому що вони теж мають свої терміни придатності. Наприклад, ковбаса і бекон зберігаються в морозилці від 1 до 2 місяців, а от домашня птиця може лежати цілий рік. Також варто заморожувати різні овочі, фрукти і ягоди окремо, щоб вони зберігали індивідуальні відтінки смаку.
У заморожених продуктах менше корисних речовин
Це одна з найбільш поширених помилок. Процес заморожування не впливає на вміст поживних речовин і вітамінів, якщо заморожені продукти практично відразу після того, як були зроблені (коли йдеться про домашні напівфабрикати) або зібрані (коли це фрукти або овочі), оскільки деякі з них втрачають багато корисних якостей, поки лежать без діла при кімнатній температурі. Також заморозка гальмує процес окиснення, який негативно впливає на корисні властивості продуктів.
У заморожених продуктів сильно псується смак
Це міф лише частковий. Якщо продукти були заморожені неправильно, то це дійсно може вплинути на їх смак і аромат. Також смакові якості можуть змінитися, якщо продукт був заморожений перед закінченням терміну придатності, тому чим свіжіші продукти, які ви заморожуєте, тим смачніші вони будуть після того, як ви вирішите дістати їх і з'їсти.
Продукти, які були розморожені, не можна заморожувати знову
Насправді можна. Але не бажано залишати продукт при кімнатній температурі більше ніж на дві години. Також не варто повторно заморожувати м'ясні і рибні продукти. Їх якість може сильно змінитися з-за втрати вологи. Якщо вас сильно турбує питання повторної заморозки, перед тим як залишити продукти в морозилці в перший раз, розділяйте їх на невеликі порції і прибирайте в окремі пакетики, записавши вагу. Тоді ви зможете розморожувати стільки, скільки необхідно в конкретний момент.
Заморожені продукти не можуть бути здоровим харчуванням
Якщо ви заморозили продукти, які можна віднести до здорового харчування, наприклад овочі, фрукти, зелень, якісні білкові продукти, то такими вони і залишаться після розморожування. Тому їх все ще можна буде назвати частиною здорового раціону.

Related

Цікаво 738840732853937424

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item