У Слуга народу пояснили своє невдоволення політикою НБУ

У Слуга народу пояснили своє невдоволення політикою НБУ
Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія

Український бізнес повинен користуватися дешевшими кредитами, однак через Нацбанк отримати їх неможливо, заявив Арахамія.


Національний банк України створив державним і комерційним банкам такі умови, що видавати кредити бізнесу їм невигідно, а тому ті часто відмовляють підприємцям через потенційні ризики. Про це, в четвер, 2 липня, повідомив глава фракції Слуга народу Давид Арахамія в ефірі програми Право на владу.
 
За словами Арахамії, саме через політику НБУ кілька мільйонів бізнесів не можуть отримати в українських банках дешеві кредити під 5-7-9 відсотків.
 
"Нацбанк анонсує рекордно низьку ставку і бізнесмени розуміють, що можна взяти кредит під 6%, додати адміністративні витрати, ризики, наприклад 3-4% і максимум отримати 10%. Однак вони приходять в банк і їм кажуть про ставки в 25-30%", - зазначив Арахамія.
 
Також глава фракції додав, що якщо в Україні не буде нормальних доступних програм кредитування для приватного бізнесу з гарною кредитною історією, то країна "економічно загине".
 
Раніше Яків Смолій пояснив, що він називає "політичним тиском" і через що пішов з посади глави НБУ. За його словами, говорячи про політичний тиск на центробанк, він має на увазі рекомендований парламентським комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики проект постанови про оцінку діяльності голови НБУ, судові позови і рішення, а також про подання, що  надійшло від 64 нардепів до Конституційного суду України  про відповідність Конституції банківського закону, необхідного для співпраці з МВФ.

Related

Політика 8920283899530561583

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item