Британські інженери запропонували новий спосіб економії енергії

Британські інженери запропонували новий спосіб економії енергії
Будинки, оснащені такими вікнами, збільшать свою енергоефективність на 72%

Слабкою ланкою будь-якого приміщення є вікна, через які влітку приміщення занадто нагрівається, а взимку швидко охолоджується, вважають експерти.


Архітектори з Університету Лафборо, Англія, вважають, що, наповнивши вікна водою, можна значно підвищити енергетичну ефективність будівель. Про це повідомляє NewAtlas.
 
"Кожне таке вікно складається з вертикального шару води, затиснутого між двома листами скла. Сонячне світло, проходячи крізь нього, нагріває воду, а не приміщення за вікном. Як тільки температура води стає занадто високою, вона викачується по трубках в стіні в окрему цистерну, розташовану десь в будівлі. А на її місце закачується охолоджена вода", - пояснюють ідею автори проекту.
 
Навпаки, при низьких температурах, інженери пропонують закачувати між листи скла - гарячу воду.
 
Хоча в такому проекті передбачено використання електрики для запуску насоса, автори стверджують, що витрата енергії все одно значно зменшиться, в порівнянні з витратами на опалення та охолодження приміщень для підтримки комфортної температури усередині взимку і влітку.
 
Посилаючись на комп'ютерне моделювання, інженери стверджують, що будівлі, оснащені такими вікнами, збільшать свою енергоефективність на 72%.
 
Також, інженери стверджують, що технологія буде працювати і при низьких температурах.
 
"Систему WFG можна використовувати і там, де температура взимку опускається нижче нуля - треба тільки додати додатковий шар скла, заповнивши простір аргоном. Ну, а якщо і це не допоможе, автоматична програма запустить насоси і викачає всю воду з вікон, поки на вулиці не стане тепліше", - йдеться в статті.

Related

Технології 7620431051442494545

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item