У ООС розповіли про підготовку до припинення вогню

У ООС розповіли про підготовку до припинення вогню
У штабі ООС готові до провокацій противника

Для контролювання дотримання перемир'я відряджають спеціальних військових, які мають досвід участі в миротворчих місіях під егідою ООН. 

Підрозділи Об'єднаних сил готуються до початку режиму всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Нове перемир'я повинне розпочатися о 00:01 понеділка, 27 липня, повідомляє командування ООС.
Зазначено, що для контролювання дотримання перемир'я відряджають спеціальних військових, які мають досвід участі в миротворчих місіях під егідою ООН. Такі військовослужбовці будуть на кожній позиції ЗСУ.
"Такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів ООС від виконання бойових завдань і запобігти ймовірним провокаціям. Водночас, не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту, як це гарантує стаття 51 Статуту ООН", - пояснили в штабі.
Крім того, в штабі готові до провокацій противника з метою зірвати перемир'я, як це неодноразово відбувалося раніше.
"Також штаб операції повертає практику інформування громадськість про поточну ситуацію через уповноваженого представника", - додали військові.
Також в штабі ООС наголосили, що з початку нинішньої доби сепаратисти вже 11 разів обстріляли позиції ЗСУ, в тому числі і з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Українські військові не зазнали втрат.
Нагадаємо, що 22 липня в ТКГ домовилися про припинення вогню на Донбасі. Воно заплановано на 27 липня. В ОПУ наголошують, що припинення вогню - це базова передумова для політичного врегулювання.
Після цього Москва похвалила Київ і сепаратистів за "позитивні зрушення".

Related

Події в Україні 2722186831236994265

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item