Відкличте заяву, поверніть її Смолію без розгляду - Порошенко звернувся до Зеленського щодо відставки голови НБУ

Відкличте заяву, поверніть її Смолію без розгляду - Порошенко звернувся до Зеленського щодо відставки голови НБУ
П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко закликав президента Володимира Зеленського відкликати заяву про звільнення голови Нацбанку Якова Смолія та повернути її без розгляду.

Про це під час брифінгу 2 липня, сказав Петро Порошенко.

"Ми зібралися тут для того, щоб оголосити заяву партії "Європейська Солідарність", фракції "Європейська Солідарність" в українському парламенті у зв'язку з надзвичайними ризиками і загрозами, які з'явилися у фінансовій системі України через заяву голови Національного банку України Смолія, яка була викликана політичним тиском. Тиском не фракції "Слуга народу", не "групи" Коломойського в різних фракціях Верховної Ради, на чолі з "мама любит скорость", людини яка публічно ігнорує необхідність сплати податків і виконання своїх зобов'язань перед державою. Тиск відбувся з боку вищого політичного керівництва держави", - сказав політик.

Порошенко підкреслив, що рішення про звільнення Смолія негативно вплине на відносини України з міжнародними партнерами.

Дуже непокоїть момент, коли це сталось, вимога до Смолія написати заяву прозвучала наступного дня після отримання траншу світового банку, через тиждень після отримання першого траншу МВФ, після отримання траншу макрофінансової допомоги з боку Євросоюзу. Це називається одним словом — обман, обман партнерів, які повірили підпису під меморандумом з МВФ, оскільки, крім підпису керівництву уряду НБУ, міністра фінансів, там стоїть підпис Зеленського. На сьогоднішній день президент "вичавив" з голови НБУ заяву, і за нашою інформацією збирається подати її зараз до Верховної Ради. Ми негайно скликали цей брифінг, щоб напряму звернутися до Володимира Олександровича - відкличте заяву, поверніть її Смолію без розгляду, бо як зараз висловився один з інвесторів "це буде ситуація, коли піде останній дорослий, залишивши в будинку України підлітків, які знаходяться під впливом алкоголю із сірниками"", - резюмував Порошенко.

Related

Політика 1502511858860334825

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item