Депутати Європарламенту застерегли Київ від політичного переслідування Порошенка

Депутати Європарламенту застерегли Київ від політичного переслідування Порошенка

Депутати Європарламенту – члени неформальної групи друзів європейської України оприлюднили заяву щодо неприпустимості політичного переслідування в Україні.
Про це повідомляє "Європейська правда". Заява оприлюднена 1 липня, коли відбулося засідання Печерського суду у справі проти п'ятого президента, лідера партії "Європейська Солідарність"Петра Порошенка.
"Нас турбують постійні спроби зловживання українською судовою системою для політично мотивованого переслідування політичних опонентів", - заявили євродепутати, нагадавши, що мирний перехід влади в Україні після парламентських і президентських виборів минулого року був високо оцінений Європейським Союзом і його державами-членами.
"Нинішні спроби переслідування політичних опонентів створюють ризик відкату демократії, що відповідає інтересам третіх сторін, які прагнуть поставити під загрозу євроінтеграційні реформи в Україні", - наголошується у заяві.
Євродепутати підкреслили, що визнають прагнення України до більш глибокої інтеграції з Європейським Союзом на політичному, економічному, міжособистісному рівнях і рівні безпеки за умови досягнення результатів реформ і прогресу в повазі верховенства права, незалежності та неупередженості судової системи, а також у зміцненні демократії.
"Ми очікуємо, що судова система України буде незалежна, вільна від політичного впливу і відповідатиме основоположним принципам демократії", – заявили євродепутати.

Related

Політика 7829761862309895485

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item