Маск заявив про загрозу для людства з боку ШІ

Маск заявив про загрозу для людства з боку ШІ
Глава Tesla і SpaceX, американський бізнесмен і мільярдер Ілон Маск

Швидкість, з якою удосконалюються всі алгоритми ШІ, набирає обертів, і розвиток технологій відбувається набагато швидше, ніж думають люди, вважає Ілон Маск.


Глава Tesla і SpaceX, американський бізнесмен і мільярдер вважає, що штучний інтелект - небезпечна для людства технологія, здатна дестабілізувати ситуацію у всьому світі. Про це, пише Business Insider.
 
"Багато розумних людей - в силу своєї зарозумілості - не визнають можливості того, що ШІ зможе коли-небудь перевершити їх", - вважає Маск.
 
Про небезпеку ШІ для людства, Маск каже вже не перший раз. Із 2016 він попереджав, що "людина може стати домашнім вихованцем для машин, які захопили владу". І з тих пір регулярно закликає до регулювання технології ШІ.
 
Свого часу, він став співзасновником некомерційної організації OpenAI, з якою порвав, коли стало ясно, що "її реальні принципи відрізняються від декларованих, і ніхто не знає, над чим насправді працює одна з найсильніших у світі команд в області ШІ".
 
Однак серед усіх розробників ШІ найбільше Маска турбує Deep Mind, підрозділ Google.
 
"Сама природа всіх ШІ, які вони створюють, в тому, щоб перемагати людину у всіх іграх, - сказав глава Tesla в інтерв'ю The New York Times. - Я маю на увазі, що це  основний сюжет Військових ігор".
 
У цьому фільмі часів холодної війни хакер-підліток підключається до урядового суперкомп'ютера, яким керує ШІ і який навчається на симуляторах військових дій. В ході гри ШІ переконує владу, що ядерна атака з боку СРСР неминуча.
 
Порівнюючи алгоритми Deep Mind з Військовими іграми Маск стверджує, що вже в найближчі п'ять років ШІ перевершить людину за інтелектом і ми, швидше за все, цього навіть не помітимо.
 
"Це не означає, що через п'ять років все відправиться в пекло, - пояснив він. - Тільки те, що ситуація стане нестабільною і дивною".
 
Раніше повідомлялося, що робот Еріка, наділений штучним інтелектом (ШІ), зіграє головну роль в науково-фантастичному фільмі. Фільм стане першим, де буде задіяний робот як актор.

Related

Технології 7043375003250132599

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item