У МЗС підвели підсумки переговорів з Іраном

У МЗС підвели підсумки переговорів з Іраном
У МЗС назвали три результати переговорів з Іраном

Переговори стосувалися збитого літака МАУ і тривали 11 годин. В результаті, вдалося прийти до низки угод, говорить Кулеба.

 
Україна та іранська делегація на переговорах про компенсації за збиття літака МАУ досягли трьох головних домовленостей. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу в п'ятницю, 31 липня.
 
Переговори з іранською делегацією завершилися вчора пізно ввечері і тривали 11 годин.
 
"Ми відзначаємо налаштованість на вирішення проблеми, через яку прибула іранська делегація. Є згода, що необхідне неупереджене прозоре розслідування", - зазначив міністр.
 
Три основні результати переговорів з Іраном:
  • Іран включився в переговорний процес щодо встановлення всіх обставин трагедії, залучення всіх винних до відповідальності і виплати компенсацій;
  • Іран погодився виконати всі свої зобов'язання відповідно до міжнародної конвенції з безпеки авіації;
  • Україна домовилася з іранською стороною, як структурувати переговорний процес: будуть говорити слідчі, технічні експерти та юристи.
"На основі цієї інформації можна буде підраховувати суми збитків. Точніше, - компенсації. Відповіді, якою зараз буде сума компенсацій, поки що немає. Сума не береться з неба чи не береться з голови. Вона є результатом врахування всіх факторів", - підсумував Кулеба.
 
Раніше повідомлялося, що Київ запросить в Ірану максимальну плату. Глава МЗС України заявив, що наявна інформація дозволяє Києву на переговорах вимагати "найвищої ціни" за збитий літак.

Related

Події в Україні 7286598046601384110

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item