Розкрито деталі роботи Люблінського трикутника

Розкрито деталі роботи Люблінського трикутника
Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович (в центрі) розповів про роботу Люблінського трикутника

Новий майданчик не буде формалізованим інститутом, а неформальною платформою для регулярних зустрічей та обміну інформацією.

 
В рамках нового формату українсько-польсько-литовського співробітництва МЗС трьох країн проводитимуть регулярні тристоронні консультації на рівні міністрів і директорів департаментів. Про це заявив у вівторок, 28 липня, глава МЗС Польщі Яцек Чапутович під час спільної прес-конференції.
 
"Ми домовилися про регулярні зустрічі у форматі міністрів закордонних справ, домовилися створити посади офіцерів зв'язку в наших міністерствах. Зустрічі також проводитимуться на рівні директорів департаментів і, можливо, ця співпраця буде розширюватися також на інші інститути", - сказав Чапутович.
 
Він також підкреслив, що завдяки впровадженню відповідних механізмів три країни будуть у змозі реалізовувати цілі щодо розвитку Східного партнерства, ефективної боротьби з пандемією коронавірусу, підтримки європейських і євроатлантичних устремлінь України, а також співробітництва в рамках ініціативи Трьох морів.
 
"Ми плануємо також активно діяти в економічній сфері, вже зараз відбувається активне міжпарламентське співробітництво, існує ЛітПолУкрбріг, який ми сьогодні відвідаємо. Це з'єднання є вдалим форматом співпраці на східному фланзі НАТО", - констатував Чапутович.
 
Польський міністр зазначив, що Люблінський трикутник буде не формалізованим інститутом, а неформальною платформою до регулярних зустрічей та обміну інформацією.
 
Він також висловив надію, що наступна тристороння зустріч відбудеться в Києві, де одним з основних питань буде спільна боротьба з російською дезінформацією, про що раніше говорив Дмитро Кулеба.
 
Нагадаємо, сьогодні Україна, Польща і Литва вирішили співпрацювати в новому форматі, який назвали "Люблінський трикутник".

Related

Політика 7339581687516157322

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item