Київ засудив "парад" РФ у Севастополі

Київ засудив "парад" РФ у Севастополі
Військовий парад РФ у Севастополі

Українське зовнішньополітичне відомство направило в Росію ноту протесту через проведення військового параду в анексованому Криму.

 
МЗС України розцінив як чергове порушення РФ норм міжнародного права проведення 26 липня військового параду в Севастополі і направив відповідну ноту протесту. Про це йдеться в коментарі відомства, опублікованому в понеділок, 27 липня.
 
"Україна засуджує протиправну демонстрацію Російською Федерацією своєї "військової могутності", а також дії щодо подальшої мілітаризації тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - зазначено в повідомленні.
 
Також в українському МЗС парад у Севастополі з нагоди Дня військово-морського флоту РФ назвали "черговою ілюстрацією свідомих кроків Росії з ескалації напруженості в українсько-російських відносинах".
 
Крім того, зовнішньополітичне відомство зажадало припинити протиправні дії проти суверенітету і територіальної цілісності України.
 
Як повідомляли ЗМІ, Україна очікує від Варшави активної участі в міжнародному дипломатичному процесі з реінтеграції Криму.
 
Тим часом у Росії схвалили поправки до закону Про протидію екстремістській діяльності, якими відчуження території РФ прирівнюється до екстремізму.

Related

Політика 2565226402219027457

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item