У Єгипті від коронавируса помер журналіст, якого затримали за поширення "помилкових новин" про COVID-19

У Єгипті від коронавируса помер журналіст, якого затримали за поширення "помилкових новин" про COVID-19
65-річний Мохамед Монір заразився у в'язниці. Влада звинуватила його в розповсюдженні фейковий новин після інтерв'ю забороненої в країні "Аль-Джазіра".

Відомий єгипетський журналіст Мохамед Монір помер від коронавируса після того, як був затриманий владою за звинуваченням у поширенні неправдивих новин про COVID-19. Про це повідомляє The Guardian.

65-річний Монір заразився коронавірусів в ізоляторі тимчасового утримання. Журналіста звільнили після того, як він захворів. За даними Комітету із захисту журналістів, Монір помер в каїрській лікарні.

Група правозахисників також заявила, що навіть короткочасні затримання на тлі пандемії коронавируса рівносильні смертному вироку. Відзначається, що пандемія може поширюватися непоміченою в єгипетських в'язницях, які славляться своєю переповненістю.

Він належним чином був заарештований і доставлений в каїрський тюремний комплекс Тора в минулому місяці після того, як виступив на каналі "Аль-Джазіра", який був заборонений урядом Єгипту.

Після повалення в 2013 році президента Мухаммеда Мурсі, влада заборонила мережу "Аль-Джазіра", звинувачуючи її у співпраці з ворогами Єгипту.

Коли стало відомо про інтерв'ю він належним чином на "Аль-Джазіра", прокуратура затримала журналіста на два тижні за звинуваченням у поширенні фейковий новин, приєднання до терористичної групи і неправомірне використання соцмереж.

У він належним чином був діабет і високий кров'яний тиск. Після його звільнення з-під варти, стан журналіста почало швидко погіршуватися, тоді він дізнався, що заразився коронавірусів. Минулого тижня Монір записав відео в Facebook, на якому було видно, що журналісту важко дихати.

Правозахисні організації неодноразово закликали президента Єгипту звільнити тисячі політичних в'язнів через пандемію коронавируса. Але єгипетська влада продовжували заарештовувати журналістів і лікарів, які критикували дії уряду по боротьбі з коронавірусів.

Related

Події у світі 2714919265587467237

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item