У МОЗ відповіли на претензії щодо карантину

У МОЗ відповіли на претензії щодо карантину
У Луцьку посилювати карантин не збираються

Епідеміологічну ситуацію переглянуть у п'ятницю, і Луцьк з Тернополем можуть покинути "червону зону".


Луцьк і Тернопіль потрапили в "червону зону" з розповсюдження коронавірусу, оскільки ситуація там погіршувалася протягом п'яти днів. На претензії регіонів через нові критерії введення карантину в понеділок, 3 серпня, відповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.
За його словами, перед засіданням національної комісії з ТЕБ та НС 30 липня чотири основні показники у восьми областях були перевищені п'ять днів поспіль.

"Саме ці області повинні, за умовами, що діяли в попередній постанові про карантин, кожні три дні збирати регіональну комісію, заслуховувати, що саме сприяло збільшенню випадків коронавірусу або перевищення індикаторів, і вводити жорсткі обмеження. На жаль, цього не сталося. Тому й були змінені підходи", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що тепер рішення про карантин приймається комісією і пояснив, як відбувається обчислення показника зони.

"Ми бачимо область, яка перевищує показники 5 днів поспіль, далі розраховується внесок кожної адміністративно-територіальної одиниці в загальний рівень перевищення показників. І тільки після цього у процентному співвідношенні визначається район або місто, що належить до зеленої, жовтої, помаранчевої або червоної зони" , - пояснив чиновник.
Він наполягає, що розрахунки відображають епідситуацію на місцях.

"Ми передбачили певні обмежувачі, які не дозволяють перемагати формулою малих чисел. Тому "червона зона" не впроваджується там, де кількість активних хворих менше 60 на 100 тисяч населення. Також враховано коефіцієнт міграції та доступності тестування", - зазначив Ляшко.

Також у МОЗ запевняють, що під час внесення того чи іншого регіону в певну зону відсутній людський фактор - всі розрахунки здійснюються в автоматичному режимі.




Нагадаємо, влада Луцька та Тернополя відмовилася посилювати карантин після потрапляння міст у "червону" зону.
А ось у Кіцманському районі Чернівецької області рішення МОЗ виконали.

Related

Суспільство 7230731022027004839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item