На Буковині заявили про другу хвилю коронавірусу

На Буковині заявили про другу хвилю коронавірусу
У регіоні все більше нових випадків зараження COVID-19

Керівництво Чернівецької ОДА закликало головлікарів виправити ситуацію, за якої пацієнтам із COVID доводиться купувати препарати за свої гроші.

 
На Чернівецьку область насувається друга хвиля епідемії COVID-19. Про це повідомило керівництво регіону в понеділок, 10 серпня, у Facebook.
 
Відзначається, що підвищення захворюваності фіксують у всіх районах області, а в Кіцманському - зареєстровано спалах коронавірусної інфекції.
 
"Ситуація з поширенням COVID-19 набирає нових обертів. <...> Головна наша мета - зробити так, щоб рівень захворюваності не зростав, а стабілізувався", - заявила заступник голови ОДА Наталія Гусак під час онлайн-наради з головними лікарями установ, що надають первинну медичну допомогу, і керівниками госпітальних баз.
 
Також в адміністрації озвучили основне завдання, яке стоїть перед медичними установами, - сформувати необхідні запаси ліків і засобів захисту.
 
"Зараз на рахунках лікарень є близько 50 мільйонів гривень невикористаних коштів. Ці гроші медичні установи отримали від Національної служби здоров'я України для лікування хворих на COVID-19", - зазначено в повідомленні.
 
Водночас Гусак закликала виправити ситуацію, за якої деякі лікарні за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів, тоді як пацієнтам із коронавірусом доводиться купувати препарати за свої гроші.
 
Як повідомлялося, Укрзалізниця із 13 серпня відновлює курсування потягів на Прикарпаття та Буковину.

Related

Події в Україні 4145016238513924511

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item