У Кравчука є пропозиція про мову на Донбасі

У Кравчука є пропозиція про мову на Донбасі

Новий очільник переговорів у Мінську пропонує дозволити в ОРДЛО більш широке застосування російської мови.

 
Глава української делегації на переговорах щодо Донбасу Леонід Кравчук допускає можливість більш широкого вжитку російської мови на непідконтрольних територіях регіону. Про це він розповів в інтерв'ю Українському радіо, опублікованому в четвер, 13 серпня.
 
"Виходячи з Конституції і європейських законів, можна в цих регіонах вжити заходів до більш широкого застосування російської мови. Це не буде порушенням українського законодавства", - вважає перший президент України.
 
Він відзначив, що можна внести зміни в законодавство за застосування російської мови в ОРДЛО, але мови про надання мові статусу державної не йде.
 
Кравчук нагадав, що Конституція України передбачає право національних меншин, і, перш за все, російських, на розвиток та використання своєї мови, але там нічого не сказано про російську мову як про другу державну.
 
Разом з тим Кравчук вважає, що самою лише мовою повернути Донбас не вийде.
 
Раніше Кравчук уже виступив з кількома ініціативами щодо Донбасу. Зокрема, він пропонує "особливий статус" замінити "особливим режимом адміністративного управління". Також він запропонував створити на Донбасі вільну економічну зону.

Related

Політика 2204428276407848906

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item