Вчені з'ясували, що рис небезпечний для здоров'я

Як виявилося, зерна накопичують в собі великі кількості миш'яку.
Вчені з'ясували, що рис небезпечний для здоров'я
Нове дослідження вчених з Великобританії, говорить про те, що споживання рису викликає тисячі передчасних смертей. Річ у тому, що рис накопичує невеликі концентрації миш'яку.
У порівнянні з іншими основними видами їжі, рис добре засвоює неорганічний миш'як. На думку дослідників, через цю отруту, яка знаходиться в рисі, у світі налічується близько 50000 передчасних смертей на рік.
У своєму досліджені, вчені з Манчестерського університету вивчили взаємозв'язок між споживанням рису і виникненням серцево-судинних захворювань в Англії та Уельсі, викликаних впливом миш'яку. В результаті, навіть роблячи поправки на основні фактори, які, як відомо, сприяють серцево-судинним захворюванням (ожиріння, куріння, вік, відсутність доходу, відсутність освіти), існує значний, на думку вчених, зв'язок між підвищеною серцево-судинною смертністю, зареєстрованою на рівні місцевих органів влади, і споживанням неорганічного миш'яку, що міститься в рисі.
Зокрема, було виявлено, що 25% споживачів рису в Англії та Уельсі з найбільшим ризиком серцево-судинної смертності можуть мати більш високий ризик серцево-судинної смертності через вплив неорганічного миш'яку в порівнянні з 25% споживачів рису з найнижчим рівнем ризику.
Коментуючи дослідження, вчені кажуть, що рис має багато корисних властивостей, але можливо краще споживати такі сорти рису, як басматі і шліфований рис, які мають більш низький вміст неорганічного миш'яку. Вважається, що у світі близько 3 мільярдів людей, для яких рис є основним харчовим продуктом.

Related

Цікаво 4734366158224825988

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item