Вчені: коронавірусом можна заразитися через заморожену їжу

Вчені: коронавірусом можна заразитися через заморожену їжу
Державним регуляторам потрібно посилити контроль за поширенням вірусу через заморожену їжу, підкреслюють автори дослідження

Експерименти показали, що частинки коронавірусу можуть виживати при температурах і в період часу, які зазвичай використовуються під час транспортування і зберігання заморожених продуктів.

 
Заражені коронавірусом заморожені продукти могли стати причиною непояснених спалахів COVID-19 у Китаї, В'єтнамі та інших країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Про це йдеться в публікації групи медиків під керівництвом професора Національного університету Сінгапуру Дейла Фішера, розміщеній на платформі bioRxiv.
 
Їх експерименти показали, що частинки коронавірусу можуть виживати за температур і в період часу, які зазвичай використовуються під час транспортування і зберігання заморожених продуктів.
 
"Частинки вірусу, які ми додавали в свинину, курятину і форель, залишалися життєздатними протягом трьох тижнів", - йдеться в публікації.
 
Протягом трьох тижнів після заморозки продуктів до -20 і -80° С вчені вимірювали, скільки живих вірусних частинок залишалося на поверхні зразків. Весь цей час у всіх умовах зберігання практично всі вірусні частинки залишалися життєздатними.
 
Сінгапурські медики вважають, що це потрібно враховувати як самим виробникам харчових продуктів, так і наглядовим органам. Чиновникам потрібно розробити порядок постійних спостережень за поширенням вірусу через заморожену або свіжу їжу, йдеться в публікації.
 
Нагадаємо, раніше група німецьких вчених відкрила раніше невідомий механізм потрапляння коронавірусу SARS-CoV-2 у клітину людського організму.

Related

Здоров'я 9071185165292700617

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item