Сирники: що потрібно знати?

Сирники: що потрібно знати?
Напевно, кожен дорослий згадує з ностальгією це блюдо з дитинства. 

Адже в садочку їх так часто подавали до обіду! Та й вдома батьки нерідко готували сирники, і було дуже смачно. Популярність цього продукту закономірна — адже його можуть приготувати навіть діти. Про смак і користь страви можна говорити довго, але слід знати деякі правила, щоб улюблені ласощі йшло тільки на користь. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Frozenfood UA", яка безпосередньо є виробником і постачальником сирників.

Трішки про страву та її калорійності

Страва з сиру називаються саме так тому, що наші предки вважали, що сир та творог — це один і той самий молочний продукт. А рецепту його приготування сотні років. Слово «сир» увійшло в розмовну мову тільки в XIX столітті, але свою назву блюдо не змінило.

Калорійність 100 г сирних ласощів становить близько 185 ккал. А якщо до них додати десертну ложку сметани, то цифра може відразу підскочити до 300 ккал. Такий показник може викликати у людей бажання віддати перевагу менш калорійній їжі. Особливо високі калорії можуть налякати тих, у кого є зайві кілограми. Але якщо вага не завдає клопоту, то в денний час сирники вживати можна.

Не потрібно лякатися, що компоненти, що входять до складу десертної страви (сир, борошно, яйця, цукор, масло), є вельми калорійними. Адже за рахунок невеликих змін в рецептурі, додаванням до складу деяких інгредієнтів, можна домогтися зниження калорійності з поліпшенням смакових якостей страви.

Корисні властивості продукту

Кисломолочна їжа дуже корисна для здоров'я. Вона необхідна в щоденному раціоні як дорослих, так і дітей. Творог легко засвоюється і сприятливо впливає на роботу багатьох внутрішніх органів. Тому сирники несуть поживну цінність і так шановані багатьма людьми.

Користь страви не викликає сумнівів. Можна виділити кілька головних позитивних моментів:
  • Основний молочний компонент страви багатий на кальцій. А кальцій корисний для нігтів, волосся, кісткової системи людини.
  • Регулярне вживання сирників під час сніданку відновлює обмінні процеси організму, нормалізує мікрофлору і допомагає розщеплювати жирові клітини.
  • Наявність калію в продукті сприяє зміцненню нервової системи, покращує роботу серця і кровоносних судин.
  • Є чимало підтверджень користі вживання сирників в їжу для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, запобігання розмноженню гнильних бактерій.
  • Сирні оладки рекомендуються при підвищеному кров'яному тиску, порушеннях функціонування печінки та нирок, вони допомагають виведенню рідини з організму.
  • Люди, які в силу певних причин не можуть вживати білок м'яса або риби, знайдуть хорошу заміну в молочних білках, присутніх в творозі та надають таку ж дію.
  • Сир дуже корисний дітям. Але оскільки в чистому вигляді вони не дуже люблять його їсти, то сирники легко вирішують цю проблему.
  • Оскільки сирні оладки є дуже смачними ласощами, після їх вживання закономірно підвищується настрій.
  • Частування таким продуктом буде відмінним варіантом в разі приходу гостей. Невигадливий в приготуванні десерт відрізняється тим, що подобається практично кожному, тому стане відмінним варіантом при зустрічі з друзями.

Related

Смачно 2971968506899925888

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item