ЄС пригрозив Білорусі через "сфальсифіковані вибори"

ЄС пригрозив Білорусі через "сфальсифіковані вибори"

Євросоюз не вважає президентські вибори в Білорусі "ні вільними, ні справедливими" і розглядає можливість введення санкцій відносно відповідальних за насильство.


Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель оприлюднив заяву від імені 27 країн-членів ЄС щодо подій в Білорусі, в якому міститься загроза санкцій за насильство і фальсифікацію виборів. Про це, у вівторок, 11 серпня, повідомляє ТАСС, з посиланням на заяву, узгоджене з главами МЗС всіх 27 країн ЄС.
"Вибори в Білорусі не були ні вільними, ні справедливими. Влада вдалася до диспропорційного і неприйнятного насильства. Ми будемо вивчати дії білоруської влади в цій ситуації і проводити глибоку переоцінку наших відносин з Білоруссю, що може включати також прийняття адресних заходів проти відповідальних за насильство і фальсифікацію результатів виборів", - йдеться в заяві.
 
Політик закликав політичне керівництво Білорусі почати справжній і всебічний діалог з більш широкими верствами суспільства, щоб уникнути подальшого насильства.
 
Він зазначив, що ЄС уважно стежить за розвитком подій навколо президентських виборів, які, як вважають в Брюсселі, "не були ні вільними, ні справедливими".
 
"Влада застосувала непропорційне і неприйнятне насильство, в результаті чого принаймні одна людина загинула і багато хто отримав поранення. Тисячі людей були затримані, посилилися утиски свободи зібрань, ЗМІ та свободи вираження думок. Ми закликаємо білоруську владу негайно і беззастережно звільнити всіх затриманих. Більш того, достовірні повідомлення місцевих спостерігачів показують, що виборчий процес не відповідав міжнародним стандартам, що очікується від держави-учасниці ОБСЄ. Народ Білорусі заслуговує на краще", - йдеться в заяві.
 
Раніше повідомлялося, що президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Євросоюз повинен обговорити санкції проти Білорусі у відповідь на репресії опозиціонерів.
 

Related

Події у світі 1856542187457304601

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item