Україна закриває адмінкордон з Кримом

Україна закриває адмінкордон з Кримом
До Криму будуть пускати за певних умов

Перетин адмінкордону з півостровом дозволять лише для деяких громадян. Обмеження діятимуть до кінця літа.

Україна до кінця серпня припиняє роботу пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом. Таке рішення прийнято на позачерговому засіданні уряду в суботу, 8 серпня, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.
"Рішення направлено на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2", - написав він у Телеграм.
Пропуск через КПВВ буде дозволений лише для українців і членів їх сімей:
  •     місце проживання яких зареєстровано в Криму, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на в'їзд;
  •     місце проживання яких зареєстровано за межами Криму, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома";
  •     осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з тимчасово окупованої території Криму.
Виїзд з Криму інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції.
Виїзд і в'їзд до Криму для українців при наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Держприкордонслужби за погодженням з Мінреінтеграції.
Раніше переглянути режим роботи КПВВ на адмінкордоні з Кримом закликав президент Володимир Зеленський, коли доручив Кабміну мобілізуватися для запобігання другої хвилі коронавірусу.
Зазначимо, за даними прикордонників, пасажиропотік з Кримом впав майже в 10 разів. Щодня адмінкордон перетинають 1-1,5 тисяч осіб, тоді як рік тому - до 10 тисяч.

Related

Суспільство 1392482599734195642

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item