У Києві затримали організатора схеми розкрадання зерна з Держрезерву на мільйонному хабарі



Після того, як через зникнення зерна з Госрезервана суму понад 800 млн гривень, які повинні були знаходитися в фонді Держрезерву, і які нібито з'їли миші, завели кримінальну справу, правоохоронні органи затримали радника директора одного з підприємств Державного агентства резерву за підозрою в отриманні 1 млн гривень хабара.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції, передають Українські Новини.

Підозрюваний вимагав хабар за надання підроблених документів, що дають право отримати зерно зі складів державного підприємства.


Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції за участю Офісу генерального прокурора і оперативного супроводу Служби безпеки України затримали підозрюваного.

Встановлено, що радник директора одного з державних підприємств Держрезерву, використовуючи підроблені документи, створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву третіми особами.

За 1 млн гривень хабара він надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольного йому юридичної особи на зберігання в склади держпідприємства пшениці масою 1300 тонн.


При цьому пшениця на склад так і не надійшла.

Надалі приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами в Держрезерв і отримати нібито передане їм на зберігання зерно пшениці.

Таким чином підозрюваний повинен був надати можливість заволодіти сільгосппродукцією, яка належить державі і зберігається на цьому державному підприємстві, на загальну суму близько 8 000 000 гривень.

Дії затриманого кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляли Українськi Новини, в ході аудиту Державного агентства резерву була виявлена ​​недостача зерна на суму понад 800 млн гривень.


Related

Події в Україні 7078182261306439377

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item