Сусіди Білорусі запропонували вирішення кризи

Сусіди Білорусі запропонували вирішення кризи
Президент Литви Ґітанас Науседа

Влада Білорусі повинна провести нові вибори, оскільки ті, що відбулися 9 серпня, не були демократичними, вважають президенти Литви, Латвії та Польщі.

 
Президенти Литви, Латвії та Польщі виробили план щодо деескалації ситуації в Білорусі. Про це в середу, 12 серпня, повідомив президент Литви Ґітанас Науседа на прес-конференції.
 
"Він містить три пункти щодо врегулювання ситуації", - уточнив Науседа. За його словами, президенти Литви, Латвії та Польщі готові виступити посередниками у врегулюванні кризи в Білорусі.
 
За словами Науседи, влада Білорусі насамперед повинна припинити застосування сили до протестуючих і звільнити затриманих під час протестів. Третім пунктом плану є початок діалогу з представниками громадянського суспільства.
 
"При прийнятті цього плану наші країни готові виступити посередниками в організації процесу виходу з кризи", - сказав литовський президент.
 
У разі провалу цієї посередницької ініціативи проти Білорусі можуть бути введені європейські і національні санкції, підкреслив Науседа.
 
У свою чергу, глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс уточнив, що влада Білорусі повинна провести нові вибори, оскільки ті, що відбулися 9 серпня, не були демократичними.
 
Раніше держсекретар США Майкл Помпео заявив, що США мають великі побоювання за долю Білорусі після проведених президентських виборів. Глава Держдепу назвав ці вибори "несправедливими".
 
Нагадаємо, Євросоюз не вважає президентські вибори в Білорусі "ні вільними, ні справедливими" і розглядає можливість введення санкцій стосовно осіб, відповідальних за насильство.

Related

Події у світі 4725882728534057465

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item