США звинуватили Коломойського у відмиванні грошей - ЗМІ

США звинуватили Коломойського у відмиванні грошей - ЗМІ
Ігоря Коломойського звинуватили в розкраданні 5,5 млрд доларів із ПриватБанку

Міністерство юстиції Сполучених Штатів інкримінує українському олігарху фінансові махінації, пов'язані з ПриватБанком.

 
Мін'юст США звинуватив українського бізнесмена й олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні і відмиванні, зокрема у Штатах, мільярдів доларів із ПриватБанку. Про це в четвер, 6 серпня, повідомила газета The Washington Post.
 
Відзначається, що федеральні агенти більше року вели розслідування проти Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова, у зв'язку із чим кілька разів приїжджали в Україну і зустрічалися з Генпрокурором Русланом Рябошапкою (останній візит був у лютому поточного року) і слідчими НАБУ.
 
Так, під час розслідування вдалося відстежити мільйони доларів, відправлені в США з компаній, що належать Коломойському і Боголюбову, для купівлі об'єктів нерухомості в період приблизно з 2008 по 2013 рік.
 
Таким чином, серед інших, були придбані чотири хмарочоси в центрі Клівленда, вказано у повідомленні.
 
Водночас, як зазначено у статті, в бухгалтерських книгах ПриватБанку в процесі розслідування НБУ була виявлена ​​недостача в розмірі 5,5 мільярда доларів. Регулятор звинуватив у дефіциті основних акціонерів банку Коломойського і Боголюбова, назвавши їхні дії "масштабним і скоординованим шахрайством".
 
При цьому уникнути розорення ПриватБанку вдалося завдяки коштам платників податків, якими український уряд покрив недостачу.
 
Нагадаємо, в американському штаті Клівленд скликали велике журі присяжних, щоб розслідувати фінансові злочини Коломойського, якого підозрюють у відмиванні грошей із ПриватБанку.
 

Related

Події у світі 9065131124927537835

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item