Археолог-любитель знайшов клад віком три тисячі років

Археолог-любитель знайшов клад віком три тисячі років
Чоловік заявив, що він щасливий

Мисливець за скарбами випадково виявив скарб, якому близько трьох тисяч років. Вчені досліджували місцевість майже місяць і виявили унікальні предмети.

 
У Шотландії археолог-любитель Маріуш Степ'єн знайшов стародавній скарб за допомогою звичайного металошукача. Артефактам, приблизно, три тисячі років, пише The Guardian.
 
Степ'єн займався розкопками разом з друзями. Металеві предмети лежали на глибині півтора метра.



 
"Я з самого початку відчував, що це може бути щось вражаюче, і я відкрив для себе більшу частину історії Шотландії. Я був на сьомому небі від щастя", - поділився мисливець за скарбами.
 
Про знахідку чоловік одразу повідомив фахівцям з організації Treasure Trove Національного музею Шотландії.
 
Місце професійні археологи досліджували 22 дні. В результаті, були виявлені меч у піхвах, ковпаки з коліс древніх возів, декоративна "підвіска-брязкальце", яка прикріплювалася до кінської збруї. Остання знахідка виявилася першою зі знайдених у Шотландії і третьою у Великій Британії.
 
У Treasure Trove відзначили, що грунт добре зберіг шкіру і дерево.
 
"Це знахідка загальнонаціонального значення, в Шотландії знайдено мало скарбів бронзового століття. Для нас це була прекрасна можливість відновити не тільки бронзові артефакти, а й органічні матеріали. Ще належить виконати велику роботу, щоб оцінити артефакти", - заявила глава організації Емілі Фріман.

Нагадаємо, що у Франції в будинку священика знайшли скарб з дорогоцінними каменями. Працівник, розбираючи камін під час реконструкції будівлі, наткнувся на старі портсигари, в яких і лежали скарби.
 
Також ми писали, що американець знайшов у горах скарб вартістю $1 млн. Шлях до скарбу був зашифрований у віршах ветерана В'єтнамської війни. Скарб шукали 10 років. Двоє людей загинули, так і не діставшись до мети.
 
 

Related

Цікаво 3525986936967471655

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item