У Білорусь закинули ще одну групу бойовиків: вагнерівці розкололися про своє завдання

У Білорусь закинули ще одну групу бойовиків: вагнерівці розкололися про своє завдання
Бойовики кажуть, їх направили спеціально до Білорусі. Команда була чекати.
На півдні Білорусі перебуває ще одна група бойовиків приватної військової компанії з Росії.
Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко в посланні до народу напередодні президентських виборів.
"Сьогодні надійшла інформація про ще однин загін, який перекинули на південь. Це ми повинні бігати і ловити їх по лісах? Ми ж їх всіх відловимо", - сказав він.
За словами Лукашенка Росія бреше, коли заявляє, що затримані в Білорусі вагнерівці прямували до Стамбула, Венесуели чи Лівії.
"Ми по-людському ставимося до цих хлопців – і ми отримали від цього певний ефект: вони розповіли все. Їх направили спеціально до Білорусі. Команда була чекати", - повідомив глава держави.
За його словами, квитки, куплені вагнерівцями на Стамбул, - це легенда.
"Тому що на кордоні, виїжджаючи – а російський кордон закрито – їм треба було пред'явити і там, і тут, що вони летять у Стамбул. Я поганий, можливо, географ, я не розумію: чого в Африку летіти через північний полюс? Адже запросто можна з Новоросійська, з Криму, врешті-решт – махнув і там, у Стамбулі. Чого через Білорусь? А ще модніше – до Лівії або ще кудись", - каже Олександр Лукашенко.
Також підкреслив, що в Білорусі діють певні закони і в сусідній країні про них добре знають.
"Тому припиніть брехати і місити всяку мішанину в засобах масової інформації. Ви ж уже зганьбилися: спочатку Стамбул, потім ні – не Стамбул, Венесуела, вчора вже подзвонили "ні, вже не Венесуела, самі поки що не знаємо, куди (мали летіти бойовики)". Ми знаємо", - розповідає Лукашенко.
"Ми – рідні люди. Білоруси, українці, росіяни, поляки, євреї – ми завжди жили тут у мирі. Не підкидайте тут ядерної зброї, не підривайте обстановку, бо палатиме так, що до Владивостока буде важко", - додав він.
У ніч на 29 липня в Білорусі затримали 33 бойовиків російської ПВК Вагнера. Пізніше з'ясувалося, що серед затриманих вагнерівців багато терористів ЛДНР, внесених у базу військових злочинців на сайті "Миротворець".
Генпрокуратура Білорусі отримала запит України про тимчасовий арешт затриманих бойовиків ЧВК Вагнера.
Офіс генерального прокурора готує екстрадиційні документи щодо цих людей.

Related

Події у світі 3721214513074460510

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item