Екологи оскаржили дозвіл для Nord Stream-2

Екологи оскаржили дозвіл для Nord Stream-2
Екологи не залишають надій заборонити Північний потік-2

Німецькі екологи вимагають переглянути вплив газопроводу на клімат та екологію і заборонити його експлуатацію.

 
Екологічна організація Deutsche Umwelthilfe подала скаргу на дозвіл на введення в експлуатацію газопроводу Північний потік-2. Як повідомляється на сайті організації в середу, 5 серпня, скарга подана у вищий адміністративний суд німецької федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія в Грайфсвальді.
 
Екологи намагаються добитися перегляду Гірським відомством міста Штральзунд заявки на введення газопроводу в експлуатацію.
 
За даними організації, під час її первісного вивчення не були враховані "нові наукові відомості про неконтрольовані витоки метану під час видобутку, транспортування і переробки природного газу", акцент у січні 2018 року було зроблено лише на можливості витоків метану виключно в море - з самого трубопроводу.
 
"Ми впевнені, що Північний потік-2 на основі актуальних наукових відомостей не був би дозволений. Будівництво і експлуатація Північного потоку-2 - це ставка, спрямована проти досягнення кліматичних цілей. Зараз необхідно взяти до уваги нові методи вимірювання витоків метану, оскільки вони підтверджують вплив трубопроводу на наш клімат", - заявив керівник відділу DUH з питань енергетики та захисту клімату Костянтин Цергер.
 
Також організація закликає розглянути дане питання в Європейському суді.
 
Нагадаємо, про намір оскаржити дозвіл на експлуатацію газопроводу німецькі екологи оголосили ще в березні.
 
А в 2018 році скасування дозволу на будівництво газопроводу намагалися фінські екологи.

Related

Події у світі 3283358338669858909

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item