Венедіктова підписала клопотання про арешт Юрченка

Венедіктова підписала клопотання про арешт Юрченка
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала клопотання про тримання під вартою народного депутата "Слуги народу" Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара.
Джерело: Faсebook-сторінка Венедіктової
Пряма мова: "Я прийняла рішення і, відповідно - одночасно відповідальність, підписати народному депутату підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою".
Деталі: Генпрокурор та колишній нардеп пропрезидентської "Слуги народу" також написала, що має "нульову толерантність" до інформаційних атак та корупції і перебуває "поза політикою".
Венедіктовій раніше дорікали у тому, що вона не підписала підозри Юрченку. 15 вересня з трибури ВР вона заявила, що підстав для підписання підозри колишньому однопартійцю недостатньо.
Згодом НАБУ опублікувало відеоматеріали, де вказувалося, що "помічник" нардепа Іван Фіщенко отримав, щонайменше, 13 тисяч доларів хабара. Частина коштів призначалася нардепу Юрченку, а наступні транші ймовірно ще й членам екологічного комітету.
Детективи НАБУ повідомили, що Юрченко та його спільники мали отримати кошти за законопроект, пов’язаний із побутовими відходами. 
Венедіктова 17 вересня заявила, що "разом із прокурорами САП в цій справі провела декілька годин над вивченням матеріалів кримінального провадження", в результаті чого прийняла рішення підписати підозру Юрченку.
Передісторія: 
  • 13 вересня НАБУ викрило на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу" Івана Фіщенка, 15 вересня цього помічника взяли під арешт із можливістю внесення застави 1 млн 552 грн.
  • Олександр Юрченко виявив бажання вийти із фракції та партії на час розслідування справи про отримання хабара, який начебто призначався для нього. Він подав заяву про виключення з фракції.
  • В Офісі президента Володимира Зеленського заявили, що підтримують рішення нардепа Олександра Юрченка покинути фракцію "Слуга народу" після історії про причетність до корупційних схем у Верховній Раді.

Related

Політика 9024282149048691280

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item