Чому народні прикмети забороняють молодшій сестрі виходити заміж першою

Як повернути жіноче щастя в сім'ю.
Чому народні прикмети забороняють молодшій сестрі виходити заміж першою
Чому молодшій сестрі не можна виходити заміж раніше старшої, цікавить багатьох людей. Згідно з народною мудрістю, родички повинні виходити заміж за старшинством, проте життя вносить свої корективи. До того ж, не можна грати два весільних торжества в один рік.
Що може статися, якщо молодша сестричка вискочить заміж першою
Виходячи з народних прикмет, в цьому випадку старша сестра не зможе знайти собі нареченого і буде жити все життя в будинку батьків, няньчити власних племінників. Крім цього, вона буде нещасною протягом усього свого життя.
Дана прикмета пов'язана з тим, що молодша родичка, готуючись до весілля раніше інших, відносила з собою жіноче щастя.
Але в реальності все буває по-іншому і зовсім необов'язково старшій сестрі виходити заміж першою або молодшій чекати, коли її сестра знайде нареченого першою, щоб вдало склалося сімейне життя. Більшість молодших сестер вступають в шлюб першими, при цьому на сімейне щастя це ніяк не впливає.
Але якщо дівчина дуже забобонна або боїться залишитися назавжди самотньою, можна скористатися одним вірним способом і обійти прикмету.
Під час святкування весілля сестра повинна танцювати босоніж. В такому разі вся негативна енергетика, яка заважає вийти вдало заміж, перейде в землю. Слід зауважити, що такий обряд можуть здійснювати не лише старші сестри, а й інші родички, які незаміжні. Саме так можна притягнути до себе жіноче щастя.
Крім цього, щоб старша сестра змогла вдало одружитися, варто дотримуватися наступних прикмет:
  1. Батьки повинні купити своїй старшій дочці нові туфлі або наречена повинна піднести їй в подарунок будь-який з весільних аксесуарів, наприклад, власні туфлі.
  2. Молодша сестричка може подарувати на щастя своїй сестрі кільце із золота або срібла.
  3. Наречена повинна вибачитися перед своєю рідною сестрою за те, що перша виходить заміж і попросити у неї дозволу на свій союз.
Слідуючи одній з цих прикмет, старша сестра зможе уникнути долі старої діви.
Чи можуть сестри зіграти весільні урочистості в один рік
Прикмети попереджають про те, що двом сестричкам не можна одночасно грати весільне торжество в один рік. В іншому разі сімейне життя однієї з них буде нещасливе або бездітне, а завершиться розлученням. При цьому, якщо заміж першою вискочила молодша сестра, то повір'я віщує біди старшій, оскільки молодша перейшла дорогу щастя власній сестрі.
Причина даного забобону полягає в тому, що раніше в селах було дуже затратно організовувати весільні церемонії відразу двом дочкам в один рік.
Адже для кожної з них готували велике придане. При цьому, якщо сестри не були погодками, то діяло це правило.
Однак, виходячи з церковного статуту, не існувало будь-яких обмежень, пов'язаних з послідовністю вступу в шлюб, також як і випадку з двома весіллями в один рік у родині.
Незважаючи на те, що повір'я часто мають логічне пояснення, в цей час вони дуже застаріли. Приймаючи рішення про вступ в шлюб, молоді не повинні покладатися на прикмети, адже їх сімейне щастя залежить від них самих. Якщо вони будуть поважати один одного, в їхній родині буде панувати взаєморозуміння і любов, вірність, а також вони докладуть всіх зусиль для цього, то їх шлюб триватиме довгі роки і буде щасливим.

Related

Цікаво 5650417483966065232

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item