Як харчуватися правильно без особливих витрат.

Якої шкоди здоров'ю можуть завдати помідори при артрозі суглобів.
Як харчуватися правильно без особливих витрат.
Здоров'я кожної людини багато в чому залежить від того, що вона їсть, і якщо у людини є таке захворювання, як артроз, то варто обережнішими бути з вживанням помідорів, бо стан може погіршитися. Людям, які люблять томати, дуже складно змиритися з тим, що їм не можна їсти помідори, але важливо розуміти, яку небезпеку несе в собі вживання помідорів при артрозі.
Яку небезпеку таїть вживання помідорів при артрозі суглобів
Артроз є запальним захворюванням суглобів, і в результаті цього людина відчуває сильний біль, і якщо навантаження на суглоби збільшується, то і біль зростає. Артроз здатний привести до дистрофії суглобів, і такий стан може спровокувати його руйнування.
Найбільше до цього захворювання схильні коліна і тазостегнові суглоби, і це неспроста, адже на них припадає велике навантаження під час ходьби та іншої фізичної активності.
У складі помідорів у великих кількостях містяться кислоти, і серед них є щавлева кислота, яка для людини здорової приносить колосальну користь.
Якщо у людини є артроз або артрит, то вживати продукти, багаті щавлевою кислотою її не варто, оскільки вона буде накопичуватися в організмі і біль в суглобах буде ще сильнішою. Це пов'язано з тим, що така кислота перетворюється в кристали солей, які є нерозчинними.
У помідорах також міститься алкалоїд соланін, який при потраплянні в організм людини може викликати біль в суглобах, головний біль, безсоння. Соланін сприяє накопиченню кальцію в нирках, суглобах і м'яких тканинах, і в результаті такого незапланованого накопичення і виникає артроз.
Через такий вплив помідорів на організм людини, медики рекомендують виключати даний овоч з раціону тим, хто має захворювання кістково-м'язової системи.
У яких випадках не можна їсти помідори при артрозі суглобів
Якщо у людини неймовірна тяга до помідорів, і одночасно є артроз, то варто обов'язково з цього приводу проконсультуватися з лікарем. Найкраще відмовитися від вживання томатів, але так само їх можна їсти, дотримуючись деяких рекомендацій:
  • є деякі продукти, з якими не варто поєднувати вживання помідорів, бо це ще більше погіршить стан, і серед них є такі: не варто їсти разом з яєчнею, м'ясом і різними морепродуктами, і пов'язано це з тим, що рН шлункового соку підвищиться і відбудеться запалення шлунково-кишкового тракту;
  • не варто їсти помідори і свіжий хліб;
  • сік з томатів варто пити тільки в перервах між прийманнями їжі;
  • в день можна їсти не більше 1 помідори.
Якщо людина не помічає особливо негативного впливу помідорів на стан суглобів, то тоді зрідка можна себе балувати цим овочем, але важливо, щоб хворому артрозом не погіршити свій стан.

Related

Здоров'я 4649649858393522691

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item