Проти країн, компаній та приватних осіб. Трамп ввів санкції за поставку звичайної зброї Ірану

Проти країн, компаній та приватних осіб. Трамп ввів санкції за поставку звичайної зброї Ірану
Дональд Трамп (Фото: REUTERS/Yuri Gripas)
Президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ про санкції проти країн, компаній та приватних осіб, причетних до постачання зброї до Ірану або з нього.
Про це повідомляє Білий дім.
Згідно із заявою Трампа, США не дозволять Ірану мати ядерну зброю і не хочуть, щоб ця країна поставила в небезпеку решту світу новими поставками балістичних ракет й звичайних видів озброєнь.
За словами глави Білого дому, указ відновлює санкції ООН щодо Ірану і вводить нові санкції та експортний контроль щодо понад 20 організацій і осіб, що підтримують ядерне, ракетне та звичайне озброєння Ірану.
Радник президента США з нацбезпеки Роберт О'Брайен заявив, що указ Трампа дозволяє вводити «економічні санкції проти країн, корпорацій та фізичних осіб, які сприяють постачанню, продажу або транспортуванню звичайних видів озброєнь Ірану».
18 жовтня ООН, як очікується, зніме ембарго на продаж звичайних озброєнь Ірану. У США вважають, що відмова ООН продовжити збройне ембарго загрожує всьому Близькому Сходу.
Раніше генсек ООН Антоніу Гутерреш й багато членів Радбезу ООН, у тому числі країни Європи, заявляли, що США не мають юридичних повноважень, щоб в односторонньому порядку заявляти про введення санкцій ООН.

Related

Події у світі 2299824803295981681

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item