Польща оголосила про постачання газу в Україну

Польща оголосила про постачання газу в Україну
Поставки газу відбудуться до 1 травня 2021 року

Паливо буде призначене для технічних потреб Оператора газотранспортної системи України.

 
Польський нафтогазовий концерн PGNIG почне поставки природного газу Оператору ГТС України. Про це повідомляється на сайті компанії в понеділок, 28 вересня.
 
"У рамках контракту з Енергетичними ресурсами України (ЕРУ) PGNiG здійснить перші поставки природного газу, призначеного для Оператора ГТС України", - йдеться в повідомленні PGNIG.
 
Поставки газу будуть здійснюватися в рамках виграного ЕРУ Трейдинг тендера, оголошеного Оператором ГТС України. Поставки відбудуться в період з 1 жовтня 2020 року по 1 травня 2021 року.
 
Паливо буде призначене для технічних потреб Оператора газотранспортної системи України. Це будуть перші поставки природного газу PGNiG для потреб українського операторв.
 
Також в польському концерні відзначили, що із середини 2016 року PGNiG експортував в Україну більше 3 млрд кубометрів газу. Тільки в першому півріччі 2020 року експорт в Україну становив 900 млн кубів, що на 190% більше, ніж в минулому році.
 
Раніше Польща підвищила тарифи на транспортування газу по ділянці газопроводу Ямал-Європа. Тариф на вхід газу в польську газотранспортну мережу був підвищений на 10-13%, а в точці виходу - на 0,1%.

Related

Економіка 374657902520195341

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item