Від Зеленського вимагають ліквідувати Окружний адмінсуд Києва

Від Зеленського вимагають ліквідувати Окружний адмінсуд Києва
Від президента Володимира Зеленського вимагають ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва.
Відповідне звернення зареєстрував нардеп від "Голосу" Ярослав Юрчишин, повідомляють ЗМІ.
"ОАСК давно перетворився на символ корумпованості судової системи", - запевняють в політсилі.
"ОАСК зарекомендував себе не як орган правосуддя і справедливості, а корупції та зручних рішень для чиновників, які незаконно впливають на суд. Це підриває довіру до усіх українських судів", - прокоментував Юрчишин.
Замість ОАСК необхідно створити Київський окружний адмінсуд, який розглядатиме справи і в межах Києва, і Київської області. Та необхідно провести відкритий і прозорий конкурс на посади суддів, пропонують нардепи.
НАБУ підозрює низку суддів Окружного адмінсуду Києва, в тому числі голову ОАСК Павла Вовка, в спробі захоплення державної влади.
За версією слідства, голова ОАСК очолив "злочинну організацію", до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було "захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі".
Детективи оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.
В Офісі президента заявили, що Володимир Зеленський не коментуватиме ситуацію з Павлом Вовком, оскільки він не має права давати оцінку рішенню судів або звинуваченням проти суддів.

Related

Політика 1887863605459550923

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item