Розпухла шия і посинів: через халатність лікаря помер 2-річний хлопчик

Розпухла шия і посинів: через халатність лікаря помер 2-річний хлопчик

У Києві судитимуть лікаря, через недбалість якого загинув 2-річний хлопчик. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

У лютому цього року малюк проковтнув деталь від пластикової іграшки і потрапив в Дитячу клінічну лікарню №1 на вулиці Богатирська. Хлопчика можна було врятувати, але лікар лише через 10 годин після госпіталізації почав проводити гастроскопію, намагаючись дістати стороннє тіло зі стравоходу.

"Лікар-хірург, який знаходився на чергуванні, в порушення вимог наказу щодо маршрутів госпіталізації, згідно з яким діти до трьох років з підозрою на стороннє тіло шлунково-кишкового тракту, госпіталізуються в НДСЛ "Охматдит", госпіталізував хлопчика в загальну хірургію для спостереження та обстеження дитини, призначивши консультацію педіатра", - повідомили в прокуратурі.

Під час процедури у дитини стався розрив глотки і стравоходу. Хлопчик помер на руках у батька.

"Згідно з висновком експерта, між настанням смерті хлопчика і наявними дефектами в наданні йому медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв'язок у вигляді бездіяльності лікаря, а саме - проведення певних досліджень при надходженні дитини в медичну установу і протягом її подальшого перебування у відділенні" — зазначили в прокуратурі.

Якщо вину лікаря доведуть, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

У Києві під час проведення гастроскопії в дитячій лікарні помер 2-річний Максим Мигович. У трагедії батьки звинувачують лікарів. За словами матері загиблого, її син ввечері грав зі старшою сестрою – діти стрибали на ліжку. В руках у хлопчика була нога від ляльки. "Він цю ногу гриз і, коли зістрибнув з ліжка на подушки, мабуть, поперхнувся", - розповіла мати Олена Мигович. Батьки відразу почали перевіряти горло, а через якийсь час дитину почало нудити. Максима госпіталізували в дитячу лікарню, де йому призначили гастроскопію. Під час першої процедури лікар сказав, що нічого в шлунку дитини не бачить, а тому призначив повторну процедуру. Під час неї в хлопчика з горла пішла кров, шия розпухла, він увесь посинів.

Related

Суспільство 6851158101216505315

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item