Офіцера СБУ приготували до умовного строку для торгівлі секретною інформацією

Офіцера СБУ приготували до умовного строку для торгівлі секретною інформацією

Старший лейтенант департаменту оперативного документування СБУ визнав провину в торгівлі секретною інформацією.

Відповідний вирок виніс Дніпровський райсуд Києва, повідомляє 368.media

На початку 2019 року за невстановлених досудовим розслідуванням обставин громадянин вступив в змову з працівником СБУ щоб той надавав йому з інформацією про телефонні дзвінки деяких осіб - вхідні та вихідні з'єднання, абонентів, тривалість зв'язку і ін.

Лейтенант, в свою чергу, незаконно отримував інформацію у свого знайомого - начальника 3-го відділу 1-го управління управління СБУ в Донецькій області (Краматорськ). Останній нібито незаконно передавав її через акаунти месенджерів Telegram і WhatsАpp. Пізніше файли пересилалися чоловікові, який збував їх замовникам. Ціна становила 160-200 доларів за один телефонний номер.

У листопаді-грудні така схема була реалізована тричі по два номери за один раз. Сума винагороди склала 23, 5 тис. Гривень. Інформацію купував один і той же користувач Telegram.

Читайте також: СБУ викрила мережу проросійської «троллеферми»

Старшому лейтенанту СБУ інкримінували порушення таємниці телефонних розмов за попередньою змовою групою осіб, повторно, з використанням спеціальних технічних засобів, призначених для негласного зняття інформації. Підсудний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості та суд її затвердив.

Суд призначив узгоджене покарання на три роки позбавлення волі зі звільненням з випробувальним терміном в один рік. Чоловіка, який був посередником між працівниками СБУ та замовниками, засудили в березні до такого ж покарання. Офіцер СБУ з Краматорська поки під слідством.

Related

Події в Україні 310047811040046293

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item