Вчені створили саморозкладаний пластик, який не потребує переробки

Вчені створили саморозкладаний пластик, який не потребує переробки
За оцінками Міжнародного союзу охорони природи, щороку у світі виробляється понад 300 млн тонн пластику.

У Німеччині створили пластик із промислових відходів, який не потребує переробки. Мікроорганізми на звалищі розщеплюватимуть його через вміст мінералів за 6-12 міс.

Таким чином науковці розв'язали одразу дві проблеми: надмірне використання нафти для виробництва пластика та забруднення навколишнього середовища, повідомляє Інститут виробничих систем і технологій проєктування Товариства Фраунгофера.

Для виробництва нового пластика використали жири, що залишаються після промислового виробництва та у яких міститься високий рівень мінералів. Створений біопластик схожий за властивостями на поліпропілен — тобто може утримувати тепло. Учені пропонують виготовляти з нього одноразові вироби, які неможливо використовувати повторно. На звалищі бактерії допоможуть йому швидко розкладатися без стороннього впливу.

Науковці створили суперфермент, який розкладає пластик вшестеро швидше, ніж досі було можливо. Винахід може пришвидшити переробку пластикових відходів. Нові ферменти виготовляють бактерії, які харчуються пластиком.

Related

Технології 4898374850114836973

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item