"Тепер про роль кума Путіна знатимуть більше людей" - в уряді радять читати книгу про Стуса

"Тепер про роль кума Путіна знатимуть більше людей" - в уряді радять читати книгу про Стуса

Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує читати книгу історика Вахтанга Кіпіані про поета, дисидента Василя Стуса, у якій згадується нардеп з ОПЗЖ Віктор Медведчук

Повідомлення з'явилося на сторінці Facebook міністра Олександра Ткаченка.

"Творець "темників" вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензору та на допомогу йому прийшов український суд.

Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції.

Коротше, МКІП рекомендує книгу до читання. І поки справа буде в апеляції – особисто закуплю частину накладу для національних бібліотек", - заявив Ткаченко.

Дарницький районний суд міста Києва зобов'язав автора книги "Справа Василя Стуса" історика Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити інформацію про нардепа з ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження книги до усунення такої інформації.

Рішення оголосила суддя Марина Заставенко.

На рішення суду відреагував Офіс президента.

Related

Політика 690212531145857615

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item