У Мінську протестувальники палять покришки і блокують дороги по всьому місту, силовики намагаються їх розігнати — відео

У Мінську протестувальники палять покришки і блокують дороги по всьому місту, силовики намагаються їх розігнати — відео

Жителі Мінська, які
 перекрили дороги в місті після силового розгону Маршу пенсіонерів, палять покришки і будують барикади.

У різних районах міста протестувальники шикуються в ланцюги солідарності і перекривають дороги. Як повідомляє TUT. BY, в Шабанах на дорозі підпалили покришки.

В районі Кам'яної гірки дорогу завалили пластиковими блоками.

За даними Белсату, силовики вже розібрали барикаду на Кам'яній горі і поїхали. Тут протестувальників розігнали світлошумовими гранатами.

«Вантажівки та бусики з ОМОНом хаотично переміщаються по всьому місту, намагаючись розганяти і хапати людей. Чути стрілянину, вибухають світлошумові гранати. Щойно колони карателів їдуть, люди відразу ж збираються знову», - пише опозиційний канал NEXTA.

Про звуки, схожих на постріли, також повідомляє TUT.BY.

Також очевидці повідомляють про затримання випадкових людей у дворах житлових будинків.

Нагадаємо, 12 жовтня в Мінську пройшов Марш пенсіонерів. У ньому взяли участь кілька тисяч осіб. Колона протестувальників, переважно жінок з квітами і біло-червоно-білими прапорами, пройшла проспектом Незалежності в бік площі Якуба Коласа.

Коли Марш проходив повз Білоруський національний технічний університет, студенти вийшли підтримати протестувальників. Почалися затримання, пенсіонери намагалися відбити студентів, у відповідь силовики застосували сльозогінний газ і світлошумові патрони.

Під час жорсткого розгону антиурядових мітингів загинули щонайменше четверо протестувальників. Тисячі людей були затримані.Після масових фальсифікацій на виборах президента Білорусі по всій країні почалися протести і страйки. Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Олександра Лукашенка тривають понад два місяці. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв'язнів.

23 вересня Олександра Лукашенка привели до присяги в якості президента Білорусі на новий термін. Церемонія інавгурації пройшла таємно. Більшість країн не визнали Лукашенка переобраним президентом Білорусі.

Related

Події у світі 5657970040632692879

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item