Північнокорейські хакери атакували оборонні заводи України - ЗМІ

Північнокорейські хакери атакували оборонні заводи України - ЗМІ
Конкретних даних про постраждалі від хакерів підприємства не повідомляється

Раніше хакери угруповання Kimsuky займалися в основному кібершпигунством або комерційними проектами, але тепер почали цікавитися промисловим шпигунством, кажуть експерти.

Північнокорейська угруповання хакерів Kimsuky атакувала організації в сфері виробництва артилерійської техніки і бронетехніки в декількох країнах, в тому числі в Україні. Про це пише Коммерсантъ з посиланням на експертів з кібербезпеки.

Також хакери атакували оборонні підприємства в Росії, Словаччині, Туреччині та Південній Кореї.

Угруповання Kimsuky також відоме під назвами Velvet Chollima і Black Banshee. Воно активне з 2010 року, однак його цілями спочатку були об'єкти тільки на території Південної Кореї. Пізніше хакери розширили географію.

За інформацією керівника відділу дослідження складних загроз компанії Group-IB Анастасії Тихонової, скориставшись пандемією, хакери навесні здійснювали шкідливі розсилки, в тому числі через соцмережі. Метою атак було отримання конфіденційної інформації з аерокосмічних і оборонних компаній.

Експерти помітили, що хакери стали використовувати в своїх документах-приманках дані про вакансії в аерокосмічній і оборонній галузях.

Це дозволяє припустити, що ці групи тепер стали цікавитися промисловим шпигунством, тоді як раніше займалися тільки кібершпигунством, пов'язаним з політикою, або комерційними проектами (наприклад, атакуючи криптобіржі).

Нагадаємо, наприкінці вересня хакерської атаки зазнали ресурси МВС України. Зламавши ресурси Нацполіції, хакери поширили від імені деяких обласних управлінь силового відомства фейки.

Related

Технології 3220372721097182235

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item