Поїздка Медведчука на поклон Путіну: у Раді звернулися до СБУ

Поїздка Медведчука на поклон Путіну: у Раді звернулися до СБУ

Після поїздки нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука до президента країни-агресора Росії Володимира Путіна до Служби безпеки України і Міністерства охорони здоров'я написали звернення.

Народна депутатка Ірина Фріз закликала державні структури не допустити потрапляння на територію України російської "вакцини від коронавірусу".

"Засоби масової інформації, афільовані з Медведчуком, вчора під копірку показували та обговорювали на своїх праймових ток-шоу його переговори з президентом країни-агресора Путіним про постачання в Україну російської вакцини.

Звертаюся до Міністерства охорони здоров'я та Служби безпеки України із закликом не допустити потрапляння на територію України потенційно небезпечної речовини та надати публічні гарантії невикористання цієї сумнівної вакцини. Спрямовую відповідне депутатське звернення", – повідомила парламентарка у Facebook.

Так звана вакцина не визнається Європейським Союзом через порушення процедур тестування, а США навіть не розглядають перспективу її використання на своїй території, нагадала депутатка.

"Міжнародна група вчених викрила фальсифікацію даних клінічних випробувань російськими розробниками препарату. У зв'язку з цим виникає питання про наміри певних осіб ввезти на територію України небезпечні медичні препарати іноземного походження, що не відповідають стандартам, не сертифіковані в Україні та можуть бути небезпечні для здоров'я людини", - заявила Фріз.

6 жовтня Віктор Медведчук був у свого кума Володимира Путіна у Москві. Там хвалився йому, що коловся російською вакциною в окупованому Криму.

Відео з Путіним тиражував підконтрльний Медведчуку прокремлівський телеканал "112 Україна".

Related

Політика 4651169959515650023

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item